U mnie jogurt naturalny ze zblendowanymi owocami...
Ale w domu na kolację czeka przesmażony brokuł do makaronu z brokułami, albo jeszcze jedno spore udko upieczone w folii. Zrobiłam marynatę z przepisu w linku i jest naprawdę spoko
https://kuron.com.pl/artykuly/przepisy/dania-glowne/udka-pieczone/
Ja robię ostatnio bardzo często! właściwie bez przepisu- ryż wg wskazówek na opakowaniu jedyna rzecz jaką sprawdzam to sos do ryżu (nie mam octu ryżowego i zawsze dodaję jabłkowy)
Zalezy jakie masz oczekiwania. Jeśli ma to być podstawowe sushi to warto, nie jest to jakieś skomplikowane.
Nie oczekuj jednak, że zrobisz sushi jak w restauracji
My robiliśmy kilka razy, w niewielkiej kwocie wychodzi całkiem spora porcja sushi, za którą musielibyśmy w lokalu zapłacic kilka razy więcej. Na początku szykuj się na większy wydatek bo musisz sobie skompletowac kilka rzeczy, takich jak mata czy ryż oraz ocet Jednak wystarcza to na wiele porcji sushi tak więc potem wydatek ten odpada. Najlepiej poczytaj sobie w sieci przepisy na sushi, ewentualnie włącz sobie tutorial na youtubie i zobaczysz jak się to robi.
Fajny przepis na sushi jest obecnie na stronie Netto - ten od Mateusza Zielonki.