to i ode mnie coś....obiad z dzisiaj
* Ugotowana komosa ryżowa, polana oliwą z oliwek.
* Cukinia pokrojona w kosteczkę i usmażona na oleju kokosowym nierafinowanym. Pod koniec smażenia dodałam nać pietruszki.
* Tofu naturalne LUNTER usmażone na złoto, również na oleju kokosowym.
* Szpinak baby + nasiona konopi + olej z orzechów włoskich + pieprz ziołowy + sól himalajska.
Przepis oryginalny na kirsz: puff pastry , ( you can buy it , or make ti yourself ?) - diced bacon = 150-200 gr , -fresh cream liquid 150 ml (or 200 for big size) - 1 egg (or 2 for big size) . you spread the pastry in a pie plate. after spread de bacon dices
nigdy nie jadłam racuchów z bitą śmietaną, zawsze cukier puder, ciekawa opcja, ale teraz ich nie jem @Sonrisaa
Ja jem też z dżemem, chociaz najbardziej lubię z powidłem i bitą śmietaną, jak są takie lekko ciepłe
domowe owocowe lody bez cukru :>
Górna część to truskawki, a dolna część to banan z masłem orzechowym i ciemnym kakao. Do każdej części dolałam odrobinę mleka. I mroziłam całą noc.
Oczywiście używałam blendera, to moje ulubione narzędzie w kuchni
Blenduj ze sobą:
-banan
-jajko
-łyżka platków owsianych
Smażę placuszki na rozgrzanym oleju kokosowym
Na koniec blenduję kila truskawek - to mój sos/mus
Całość posypuję nasionami chia i sezamem i dodaję pokrojone nektarynki
Spaghetti w ulepszonej wersji:
Blenduję pierś z kurczaka, podsmażam na patelni z cebulką, dodaję passatę z biedronki (moja ulubiona), przyprawiam pieprzem, solą, ziołami, czarnuszką. Czasem dodaję też kostkę rosołową. Przez chwilę pozwalam całości zgęstnieć.
Gotowym sosem polewam ugotowany makaron
Proste, a tak pyszneeeeeee
dziękuję! ostatnio mam fazę na "fotogeniczne" słodkie śniadania, haha
obiady tak ładnie nie wychodzą na zdjęciach @Sonrisaa
Kolejny banał!!!
Mieszam ze sobą 2 jajka, sól, pieprz i kawałki szynki z kurczaka. Smażę całość na oleju kokosowym z dwóch stron. Wykładam na talerz i dodaję pomidorki. Pychaaaaaa
Nigdy do omletów nie dodaję mąki