Kulturalne narzekanie na rzeczywistość! Uwaga - zawiera offtopy!

Strona 2729 / 2762

maktao
maktao
7.21k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

wenkka • 1 miesiąc temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa • 1 miesiąc temu
Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników :(

Moc kuchenki? U mnie okazało się, że potrzebuje nią manipulować w trakcie… Jak już się cała patelnia rozgrzeje, to jest lepiej. Mam skalę 1-9 na indukcji, startuje od 7, żeby się nagrzała, potem nalewam ciasto i zmniejszam na 5-6, w trakcie podnoszę z powrotem na 6-7 i 2/3 minuty na pierwszą stronę, na drugą stronę z minutę maks…
Dzięki temu naleśniki udają mi się nie tylko na patelni do naleśników, ale na każdej innej też 🤔 i też korzystam z tych tłuszczy w sprayu do smażenia

frambuesa
frambuesa
11.08k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

wenkka • 1 miesiąc temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa • 1 miesiąc temu
Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników :(

maktao • 1 miesiąc temu
Moc kuchenki? U mnie okazało się, że potrzebuje nią manipulować w trakcie… Jak już się cała patelnia rozgrzeje, to jest lepiej. Mam skalę 1-9 na indukcji, startuje od 7, żeby się nagrzała, potem nalewam ciasto i zmniejszam na 5-6, w trakcie podnoszę z powrotem na 6-7 i 2/3 minuty na pierwszą stronę, na drugą stronę z minutę maks… Dzięki temu naleśniki udają mi się nie tylko na patelni do naleśników, ale na każdej innej też 🤔 i też korzystam z tych tłuszczy w sprayu do smażenia

To chyba muszę mocniej rozgrzać patelnie, przetestuje to! Ja mam gazową więc będzie łatwiej 😁

Malinowa92
Malinowa92
7.27k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

Diancia99
Diancia99
4281 miesiąc temu

Ale mi jest dziś niedobrze 🙄

Anuusiaczeek
Anuusiaczeek
12.66k1 miesiąc temu

@frambuesa sama rozrabiam ciasto trzepaczką/ rózgą - różnie na to wołają. Do ciasta nalewam bezpośrednio oleju i smażę już bez na patelni do naleśników. Używam najmniejszego palnika na średnim ogniu - na tym również rozgrzewam patelnie.
Zależy też od tego kto jakie ciasto robi.

frambuesa
frambuesa
11.08k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie...

frambuesa
frambuesa
11.08k1 miesiąc temu
Anuusiaczeek • 1 miesiąc temu
@frambuesa sama rozrabiam ciasto trzepaczką/ rózgą - różnie na to wołają. Do ciasta nalewam bezpośrednio oleju i smażę już bez na patelni do naleśników. Używam najmniejszego palnika na średnim ogniu - na tym również rozgrzewam patelnie. Zależy też od tego kto jakie ciasto robi.

Ooo olej do ciasta, to też jest myśl!

Malinowa92
Malinowa92
7.27k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

To życzę powodzenia 😁

frambuesa
frambuesa
11.08k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
To życzę powodzenia 😁

Dziekuje!

wenkka
wenkka
8.66k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Trzymamy kciuki!

frambuesa
frambuesa
11.08k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 1 miesiąc temu
Trzymamy kciuki!

Haha dzieki dam znać! Oby tym razem się udało!!!! Dostałam tyle porad że juz nie może pójść źle!

frambuesa
frambuesa
11.08k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 1 miesiąc temu
Trzymamy kciuki!

Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Kulturalne narzekanie na rzeczywistość! Uwaga - zawiera offtopy!
Anuusiaczeek
Anuusiaczeek
12.66k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 1 miesiąc temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 1 miesiąc temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Cudowne ! 😍

wenkka
wenkka
8.66k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 1 miesiąc temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 1 miesiąc temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Gratulacje!

icecold
icecold
2.75k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 1 miesiąc temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 1 miesiąc temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

super Ci wyszły

maktao
maktao
7.21k1 miesiąc temu

Ale mam dość, zepsuty fotoalbum maturzystów był w zeszłym roku, a dziś mi się znowu odbija czkawka. Uczeń sobie coś ubzdurał i podważa moje kompetencje, a tymczasem on ledwo stał się dorosły, a zachowanie ma 5-latka 🤡🤡

Malinowa92
Malinowa92
7.27k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 1 miesiąc temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 1 miesiąc temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Super! Cieszę się, że rady się przydały 😁

frambuesa
frambuesa
11.08k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 1 miesiąc temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 1 miesiąc temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Super! Cieszę się, że rady się przydały 😁

O tak! Chętnie bym Was wszystkie zaprosiła! 🥰

Jasia
Jasia
2.38k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 1 miesiąc temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 1 miesiąc temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Gratulacje! Z tym odstawieniem ciasta, to prawda - zapomniałam napisać, a też tak robię!

frambuesa
frambuesa
11.08k1 miesiąc temu
frambuesa • 1 miesiąc temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 1 miesiąc temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 1 miesiąc temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 1 miesiąc temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 1 miesiąc temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Jasia • 1 miesiąc temu
Gratulacje! Z tym odstawieniem ciasta, to prawda - zapomniałam napisać, a też tak robię!

Nie miałam o tym pojęcia! 🙈

1 2728 2729 2730 2762
albo dołącz do nas i udzielaj się na forum.