Kulturalne narzekanie na rzeczywistość! Uwaga - zawiera offtopy!

Strona 2729 / 2892

Diancia99
Diancia99
774rok temu

Ale mi jest dziś niedobrze 🙄

Anuusiaczeek
Anuusiaczeek
13.68krok temu

@frambuesa sama rozrabiam ciasto trzepaczką/ rózgą - różnie na to wołają. Do ciasta nalewam bezpośrednio oleju i smażę już bez na patelni do naleśników. Używam najmniejszego palnika na średnim ogniu - na tym również rozgrzewam patelnie.
Zależy też od tego kto jakie ciasto robi.

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie...

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
Anuusiaczeek • rok temu
@frambuesa sama rozrabiam ciasto trzepaczką/ rózgą - różnie na to wołają. Do ciasta nalewam bezpośrednio oleju i smażę już bez na patelni do naleśników. Używam najmniejszego palnika na średnim ogniu - na tym również rozgrzewam patelnie. Zależy też od tego kto jakie ciasto robi.

Ooo olej do ciasta, to też jest myśl!

Malinowa92
Malinowa92
7.58krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

To życzę powodzenia 😁

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Malinowa92 • rok temu
To życzę powodzenia 😁

Dziekuje!

wenkka
Nieznany profil
8.77krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Trzymamy kciuki!

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

Haha dzieki dam znać! Oby tym razem się udało!!!! Dostałam tyle porad że juz nie może pójść źle!

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Kulturalne narzekanie na rzeczywistość! Uwaga - zawiera offtopy!
Anuusiaczeek
Anuusiaczeek
13.68krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • rok temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Cudowne ! 😍

wenkka
Nieznany profil
8.77krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • rok temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Gratulacje!

icecold
icecold
3.29krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • rok temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

super Ci wyszły

maktao
maktao
7.39krok temu

Ale mam dość, zepsuty fotoalbum maturzystów był w zeszłym roku, a dziś mi się znowu odbija czkawka. Uczeń sobie coś ubzdurał i podważa moje kompetencje, a tymczasem on ledwo stał się dorosły, a zachowanie ma 5-latka 🤡🤡

Malinowa92
Malinowa92
7.58krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • rok temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Super! Cieszę się, że rady się przydały 😁

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • rok temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Malinowa92 • rok temu
Super! Cieszę się, że rady się przydały 😁

O tak! Chętnie bym Was wszystkie zaprosiła! 🥰

Jasia
Jasia
2.41krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • rok temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Gratulacje! Z tym odstawieniem ciasta, to prawda - zapomniałam napisać, a też tak robię!

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • rok temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Jasia • rok temu
Gratulacje! Z tym odstawieniem ciasta, to prawda - zapomniałam napisać, a też tak robię!

Nie miałam o tym pojęcia! 🙈

silver1916
silver1916
1.54krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • rok temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Świetnie wyglądają😍
Ja też wykorzystam te rady i spróbuję zrobić naleśniki raz jeszcze, bo zawsze coś mi nie wychodzi- rwą się, przyklejają do patelni...

Malinowa92
Malinowa92
7.58krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • rok temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • rok temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Nieznany profil • rok temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • rok temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Jasia • rok temu
Gratulacje! Z tym odstawieniem ciasta, to prawda - zapomniałam napisać, a też tak robię!

frambuesa • rok temu
Nie miałam o tym pojęcia! 🙈

Jak coś to ciasto na pierogi również warto odstawić na trochę

Ja ogólnie też kiedyś miałam mega problem z naleśnikami. A ile poszło do śmieci 🤣🙈 Ile brzydkich słów poleciało podczas smażenia 😅

maktao
maktao
7.39krok temu

Nie uważam, aby worek 90 kryształków zbieranych powoli był za ciężki 😡

1 2728 2729 2730 2892
albo dołącz do nas i udzielaj się na forum.