Kulturalne narzekanie na rzeczywistość! Uwaga - zawiera offtopy!
Strona 2729 / 2892
@frambuesa sama rozrabiam ciasto trzepaczką/ rózgą - różnie na to wołają. Do ciasta nalewam bezpośrednio oleju i smażę już bez na patelni do naleśników. Używam najmniejszego palnika na średnim ogniu - na tym również rozgrzewam patelnie.
Zależy też od tego kto jakie ciasto robi.
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie...
Haha dzieki dam znać! Oby tym razem się udało!!!! Dostałam tyle porad że juz nie może pójść źle!
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️
Ale mam dość, zepsuty fotoalbum maturzystów był w zeszłym roku, a dziś mi się znowu odbija czkawka. Uczeń sobie coś ubzdurał i podważa moje kompetencje, a tymczasem on ledwo stał się dorosły, a zachowanie ma 5-latka 🤡🤡
Gratulacje! Z tym odstawieniem ciasta, to prawda - zapomniałam napisać, a też tak robię!
Świetnie wyglądają😍
Ja też wykorzystam te rady i spróbuję zrobić naleśniki raz jeszcze, bo zawsze coś mi nie wychodzi- rwą się, przyklejają do patelni...
Jak coś to ciasto na pierogi również warto odstawić na trochę
Ja ogólnie też kiedyś miałam mega problem z naleśnikami. A ile poszło do śmieci 🤣🙈 Ile brzydkich słów poleciało podczas smażenia 😅