Kulturalne narzekanie na rzeczywistość! Uwaga - zawiera offtopy!

Strona 2728 / 2892

Szeptucha
Nieznany profil
8.92krok temu

Zapowiadają się długie nadgodzinki 🫡 z jednej strony się cieszę bo kasa się przyda, z drugiej to jednak wolę kończyć szybciej... 🥲

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu

Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

wenkka
Nieznany profil
8.77krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Nieznany profil • rok temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników

wenkka
Nieznany profil
8.77krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Nieznany profil • rok temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa • rok temu
Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników :(

Ja bym spróbowała na innej patelni, może ta jest do bani.
Nie martw się, ja się ostatnio popłakałam, bo robiłam racuchy, ale nie wiem dlaczego zamiast jak człowiek - dać mąki pszennej, to zachciało mi się być zdrowym człowiekiem i dałam migdałowej. Myślałam, że wywalę przez okno wszystko. Mąż się bał wejść do kuchni. DDD

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Nieznany profil • rok temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa • rok temu
Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników :(

Nieznany profil • rok temu
Ja bym spróbowała na innej patelni, może ta jest do bani. :D Nie martw się, ja się ostatnio popłakałam, bo robiłam racuchy, ale nie wiem dlaczego zamiast jak człowiek - dać mąki pszennej, to zachciało mi się być zdrowym człowiekiem i dałam migdałowej. Myślałam, że wywalę przez okno wszystko. Mąż się bał wejść do kuchni. xDDDD

Ojejku ja też to kiedyś zrobiłam!!!!!! 🤣🤣🤣🤣 jak piach się wszystko sypało 🤣🤣🤣

wenkka
Nieznany profil
8.77krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Nieznany profil • rok temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa • rok temu
Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników :(

Nieznany profil • rok temu
Ja bym spróbowała na innej patelni, może ta jest do bani. :D Nie martw się, ja się ostatnio popłakałam, bo robiłam racuchy, ale nie wiem dlaczego zamiast jak człowiek - dać mąki pszennej, to zachciało mi się być zdrowym człowiekiem i dałam migdałowej. Myślałam, że wywalę przez okno wszystko. Mąż się bał wejść do kuchni. xDDDD

frambuesa • rok temu
Ojejku ja też to kiedyś zrobiłam!!!!!! 🤣🤣🤣🤣 jak piach się wszystko sypało 🤣🤣🤣

z kokosową też mam relację niestety nie najlepszą.
obkupiłam się, bo mąż był na diecie keto. Okazało się, że nei jestem w stanie nic z tych produktów zrobić, bo mam mordercze zapędy potem. ;D Także mam 1 kg mąki migdałowej i 1 kg kokosowej, pozdrawiam.

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Nieznany profil • rok temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa • rok temu
Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników :(

Nieznany profil • rok temu
Ja bym spróbowała na innej patelni, może ta jest do bani. :D Nie martw się, ja się ostatnio popłakałam, bo robiłam racuchy, ale nie wiem dlaczego zamiast jak człowiek - dać mąki pszennej, to zachciało mi się być zdrowym człowiekiem i dałam migdałowej. Myślałam, że wywalę przez okno wszystko. Mąż się bał wejść do kuchni. xDDDD

frambuesa • rok temu
Ojejku ja też to kiedyś zrobiłam!!!!!! 🤣🤣🤣🤣 jak piach się wszystko sypało 🤣🤣🤣

Nieznany profil • rok temu
z kokosową też mam relację niestety nie najlepszą. xD obkupiłam się, bo mąż był na diecie keto. Okazało się, że nei jestem w stanie nic z tych produktów zrobić, bo mam mordercze zapędy potem. ;D Także mam 1 kg mąki migdałowej i 1 kg kokosowej, pozdrawiam.

Z migdałowej rób ciasteczka 😁😁😁

Szeptucha
Nieznany profil
8.92krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Mam to samo, nienawidzę smażyć naleśników 🥸. Mężowi za to zawsze wychodzą...

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Nieznany profil • rok temu
Mam to samo, nienawidzę smażyć naleśników 🥸. Mężowi za to zawsze wychodzą...

Ech to dobrze że nie jestem w tym sama 😁

Diancia99
Diancia99
774rok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Nieznany profil • rok temu
Mam to samo, nienawidzę smażyć naleśników 🥸. Mężowi za to zawsze wychodzą...

frambuesa • rok temu
Ech to dobrze że nie jestem w tym sama 😁

Mi w końcu zaczęły wychodzić jak robię z mamy przepisu 😅 tak to wychodziły tragedia 🙈 a patelnie mam do kitu 🤣

Ageczii
Nieznany profil
3.21krok temu

Musimy pozbyć się nowego stolika kawowego bo jak rozstawiliśmy dziś meble w salonie to okazało się że nie pasuje ... Mam nadzieję, że ktoś go kupi bo nawet nie był w użyciu.

icecold
icecold
3.29krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

dam Ci przepis na moje, bo mnie zawsze wychodzą i robię je od lat.
składniki: pół litra mleka, mąka pszenna, 250ml gorącej wody (ale nie wrzącej) lub gazowanej jak chcesz bardziej puszyste, 5 jaj, 250ml oleju
jak chcesz mniej to po prostu zmniejszasz ilość składników (bo tutaj wychodzi dużo). najpierw wlewasz mleko i sypiesz mąki ma oko, żeby ciasto było w miarę gęste. Potem dodajesz resztę składników, ciasto ma być płynne. Zostawiasz je na 15 minut. Rozgrzej porządnie patelnię, musi być naprawdę gorąca i łyżką wazową wlewaj na patelnię ciasto. Mnie się zdarza, że pierwszy nie wyjdzie, bo za mało nagrzałam patelnię, ale potem już lecą jeden za drugim. Do przerzucania naleśników używam łopatki Ja patelnię mam tefala, wolę tę z cieńszym dnem, bo się szybciej nagrzewa

Jasia
Jasia
2.41krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Nieznany profil • rok temu
Mam to samo, nienawidzę smażyć naleśników 🥸. Mężowi za to zawsze wychodzą...

frambuesa • rok temu
Ech to dobrze że nie jestem w tym sama 😁

Musisz lać ciasto na mocno rozgrzaną patelnię i smażyć też na dużym 'gazie'. Szybko rozlewać ciasto. Polecam patelnię teflonową, ja zawsze daję też malutko oleju żeby się nie przykleiły. No i pierwszy zawsze wychodzi nieidealny. Do ciasta daję wodę gazowaną.

pati2211
pati2211
2.78krok temu

Przeziębienie mnie złapało i czuję się fatalnie..

Worek z kryształkami spadł 4x 🙈😡

kkosarska
kkosarska
10.96krok temu

Nie wyciszyłam telefonu na noc i obudziło mnie powiadomienie z messengera o 5:28, a budzik mam dopiero na 6;35

Anuusiaczeek
Anuusiaczeek
13.68krok temu

Wyjątkowo mi się dziś nie chce.
Zostałabym w domu pod kocykiem ... 3ci rok chodzę do pracy na jedną, poranną zmianę i nie mogę się ogarnąć. Chodząc na dwie zmiany było o wiele łatwiej.

maktao
maktao
7.39krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Nieznany profil • rok temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa • rok temu
Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników :(

Moc kuchenki? U mnie okazało się, że potrzebuje nią manipulować w trakcie… Jak już się cała patelnia rozgrzeje, to jest lepiej. Mam skalę 1-9 na indukcji, startuje od 7, żeby się nagrzała, potem nalewam ciasto i zmniejszam na 5-6, w trakcie podnoszę z powrotem na 6-7 i 2/3 minuty na pierwszą stronę, na drugą stronę z minutę maks…
Dzięki temu naleśniki udają mi się nie tylko na patelni do naleśników, ale na każdej innej też 🤔 i też korzystam z tych tłuszczy w sprayu do smażenia

frambuesa
frambuesa
11.65krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Nieznany profil • rok temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa • rok temu
Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników :(

maktao • rok temu
Moc kuchenki? U mnie okazało się, że potrzebuje nią manipulować w trakcie… Jak już się cała patelnia rozgrzeje, to jest lepiej. Mam skalę 1-9 na indukcji, startuje od 7, żeby się nagrzała, potem nalewam ciasto i zmniejszam na 5-6, w trakcie podnoszę z powrotem na 6-7 i 2/3 minuty na pierwszą stronę, na drugą stronę z minutę maks… Dzięki temu naleśniki udają mi się nie tylko na patelni do naleśników, ale na każdej innej też 🤔 i też korzystam z tych tłuszczy w sprayu do smażenia

To chyba muszę mocniej rozgrzać patelnie, przetestuje to! Ja mam gazową więc będzie łatwiej 😁

Malinowa92
Malinowa92
7.58krok temu
frambuesa • rok temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

1 2727 2728 2729 2892
albo dołącz do nas i udzielaj się na forum.