Żurek czy barszcz biały?
Co króluje na Waszym Wielkanocnym stole? Żurek czy barszcz biały? Jak go robicie, żeby wyszedł taki idealny - bo u mnie to trochę problem z tym
u mnie nie gotuje się ani tego ani tego Ale w tym roku 1 raz święta robi moja mama w domu rodzinnym. własnie poszukujemy dobrego przepisu także chętnie i ja się dowiem
U mnie barszcz biały, kluczem tu jest dobry zakwas i kiełbasa. Teściowa dodaje suszonego grzybka żeby jeszcze dodać aromatu.
u mnie barszcz biały na zakwasie z wody z ogórków na pierwsze wspólne święta z moim zrobiłam i od tamtej pory jemy tylko taki
do tego biała kiełbaska i boczek podsmażone
trzeba tylko uważać żeby nie przesadzić z wodą z ogórków
miałam ochotę spróbować zrobić zakwas na chlebie, ale już chyba nie zdążę - przez pracę nie myślę o takich rzeczach
U mnie barszcz biały na kupionym zakwasie lub z torebki, moja mama nie umie robić zakwasu więc nigdy się w to nie bawi i woli kupić taki gotowy już zakwas. Sama też nigdy zakwasu nie robię.