Kulturalne narzekanie na rzeczywistość! Uwaga - zawiera offtopy!

Strona 2729 / 2771

maktao
maktao
7.22k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

wenkka • 2 miesiące temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa • 2 miesiące temu
Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników :(

Moc kuchenki? U mnie okazało się, że potrzebuje nią manipulować w trakcie… Jak już się cała patelnia rozgrzeje, to jest lepiej. Mam skalę 1-9 na indukcji, startuje od 7, żeby się nagrzała, potem nalewam ciasto i zmniejszam na 5-6, w trakcie podnoszę z powrotem na 6-7 i 2/3 minuty na pierwszą stronę, na drugą stronę z minutę maks…
Dzięki temu naleśniki udają mi się nie tylko na patelni do naleśników, ale na każdej innej też 🤔 i też korzystam z tych tłuszczy w sprayu do smażenia

frambuesa
frambuesa
11.11k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

wenkka • 2 miesiące temu
Może to wina patelni? Smazysz je na czymś (masło, olej), czy beztłuszczowo?

frambuesa • 2 miesiące temu
Na maśle takim do smażenia w sprayu i mam specjalną patelnię do naleśników :(

maktao • 2 miesiące temu
Moc kuchenki? U mnie okazało się, że potrzebuje nią manipulować w trakcie… Jak już się cała patelnia rozgrzeje, to jest lepiej. Mam skalę 1-9 na indukcji, startuje od 7, żeby się nagrzała, potem nalewam ciasto i zmniejszam na 5-6, w trakcie podnoszę z powrotem na 6-7 i 2/3 minuty na pierwszą stronę, na drugą stronę z minutę maks… Dzięki temu naleśniki udają mi się nie tylko na patelni do naleśników, ale na każdej innej też 🤔 i też korzystam z tych tłuszczy w sprayu do smażenia

To chyba muszę mocniej rozgrzać patelnie, przetestuje to! Ja mam gazową więc będzie łatwiej 😁

Malinowa92
Malinowa92
7.29k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

Diancia99
Diancia99
4422 miesiące temu

Ale mi jest dziś niedobrze 🙄

Anuusiaczeek
Anuusiaczeek
12.73k2 miesiące temu

@frambuesa sama rozrabiam ciasto trzepaczką/ rózgą - różnie na to wołają. Do ciasta nalewam bezpośrednio oleju i smażę już bez na patelni do naleśników. Używam najmniejszego palnika na średnim ogniu - na tym również rozgrzewam patelnie.
Zależy też od tego kto jakie ciasto robi.

frambuesa
frambuesa
11.11k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie...

frambuesa
frambuesa
11.11k2 miesiące temu
Anuusiaczeek • 2 miesiące temu
@frambuesa sama rozrabiam ciasto trzepaczką/ rózgą - różnie na to wołają. Do ciasta nalewam bezpośrednio oleju i smażę już bez na patelni do naleśników. Używam najmniejszego palnika na średnim ogniu - na tym również rozgrzewam patelnie. Zależy też od tego kto jakie ciasto robi.

Ooo olej do ciasta, to też jest myśl!

Malinowa92
Malinowa92
7.29k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

To życzę powodzenia 😁

frambuesa
frambuesa
11.11k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Malinowa92 • 2 miesiące temu
To życzę powodzenia 😁

Dziekuje!

wenkka
wenkka
8.67k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

Trzymamy kciuki!

frambuesa
frambuesa
11.11k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 2 miesiące temu
Trzymamy kciuki!

Haha dzieki dam znać! Oby tym razem się udało!!!! Dostałam tyle porad że juz nie może pójść źle!

frambuesa
frambuesa
11.11k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 2 miesiące temu
Trzymamy kciuki!

Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Kulturalne narzekanie na rzeczywistość! Uwaga - zawiera offtopy!
Anuusiaczeek
Anuusiaczeek
12.73k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 2 miesiące temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 2 miesiące temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Cudowne ! 😍

wenkka
wenkka
8.67k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 2 miesiące temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 2 miesiące temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Gratulacje!

icecold
icecold
2.77k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 2 miesiące temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 2 miesiące temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

super Ci wyszły

maktao
maktao
7.22k2 miesiące temu

Ale mam dość, zepsuty fotoalbum maturzystów był w zeszłym roku, a dziś mi się znowu odbija czkawka. Uczeń sobie coś ubzdurał i podważa moje kompetencje, a tymczasem on ledwo stał się dorosły, a zachowanie ma 5-latka 🤡🤡

Malinowa92
Malinowa92
7.29k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 2 miesiące temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 2 miesiące temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Super! Cieszę się, że rady się przydały 😁

frambuesa
frambuesa
11.11k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 2 miesiące temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 2 miesiące temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Super! Cieszę się, że rady się przydały 😁

O tak! Chętnie bym Was wszystkie zaprosiła! 🥰

Jasia
Jasia
2.38k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 2 miesiące temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 2 miesiące temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Gratulacje! Z tym odstawieniem ciasta, to prawda - zapomniałam napisać, a też tak robię!

frambuesa
frambuesa
11.11k2 miesiące temu
frambuesa • 2 miesiące temu
Dziewczyny miałam kolejne podejście do naleśników i znowu k*** to samo, najprostszy przepis a moje naleśniki ZAWSZE się przyklejają do patelni, pojawiają się jakiś dziury, pęcherzyki i robi się z tego jedna wielka papka podczas przekręcania, co robię źle? 😢😢😢😢

Malinowa92 • 2 miesiące temu
Odstawiasz ciasto po zrobieniu naleśników na jakiś czas, żeby "odpoczęło"? Jeżeli mieszasz ciasto mikserem to niestety wtedy pojawia się mnóstwo pęcherzyków, dlatego poleca się odstawić gotowe ciasto na jakieś 15 minut, wtedy sobie popękają. Druga sprawa to dobrze rozgrzana i natłuszczona patelnia. Ale z drugiej strony ogień też nie może być za duży 😅 Ja pierwszego naleśnika zawsze smażę na nieco większej ilości oleju. Później tylko smaruje pędzelkiem co np 3 naleśnik, tak aby była tylko odrobina. Od lat nie mam problemu z przywieraniem. 😁

frambuesa • 2 miesiące temu
Nie zostawiam, nie miałąm pojęcia, że ciasto powinno odpocząć! :D Dobra robie dzisiaj kolejne podejscie... :D

wenkka • 2 miesiące temu
Trzymamy kciuki!

frambuesa • 2 miesiące temu
Aaaaaaaa mamy to!!!!! No wszystkie Wasze porady wykorzystałam!!! Patelnia rozgrzana, do ciasta trochę oleju, odstawiłam na 15 minut i wyszły CUDOWNIE!!!! Nawet bez tłuszczu smażyłam i nic się nie przekleilo 🥺 będę zaraz zapiekać na kolacje ♥️

Jasia • 2 miesiące temu
Gratulacje! Z tym odstawieniem ciasta, to prawda - zapomniałam napisać, a też tak robię!

Nie miałam o tym pojęcia! 🙈

1 2728 2729 2730 2771
albo dołącz do nas i udzielaj się na forum.