Polecam roladki z wędlin z farszem ; twaróg. Zioła i por.
Pora gotujemy w osolonej wodzie. Wrzucamy różne przyprawy i w szczególności zioła. podgotowujemy wkładamy pora do twarogu i zalewamy odrobina ugotowanej ziołowej mieszanki. Do smaku opcjonalnie dodajemy chrzan majonez keczup kto co lubi. Ja dałam chrzan i keczup. Smarujemy wędliny zwijamy w roladki wpinajac wykalaczki i blachę smarujemy tłuszczem zalewamy ziołami z wywaru do farszu i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 min. Tak samo robiłam dzis zrazy wołowe tyle że dłużej piekłam. Smacznego
U mnie dzisiaj puree z ziemniaków i batatów, kotleciki z kaszy jaglanej w sosie z serem pleśniowym i jakaś surówka
A ja dzisiaj bez obiadu, w pracy zjem tylko kanapkę. Za to jak wstanę po nocce to biorę się za kopytka 😍
krem z pieczonych pomidorów, a wieczorem przekąski typu oliwki, sery, pieczywo i oliwa - gorąco jak diabli, nie chce się jeść