Nie z soczewicy ale polecam Ci ten! Jedyny wagę jaki robiłam! https://www.jadlonomia.com/przepisy/idealny-pasztet-z-biaej-fasoli/
Dziewczyny, w przyszły weeeknd robię obiad urodzinowy. Co Wy byście na taki zrobiły dla bliskich osób? Nie chce żeby było to coś oklepanego, tylko takiego, żeby chociaż troche ich zaskoczyć!
Na męza urodziny zrobiłam tort hamburgerowy. Wszyscy byli mega zaskoczeni, wyglądało to mega efektownie.
Mi bardzo posmakowała sałatka Big Mac.
A jeżeli chodzi o obiad to może nadziewane rolady? Schab ze śliwką, mielone z pieczarkami.
U nas na specjalne rodzinne eventy króluje pierś z kurczaka w cieście z sera i majonezu. Mistrzostwo świata w wykonaniu mojej mamy.
Znajdziesz bardzo dużo przepisów w internecie, każdy trochę inny nie znam dokładnie proporcji, ale moja mama robi najpierw osobno ciasto na dużej blaszcze, na to kładzie mocno potłuczoną pierś kurczaka i na to rozsmarowuje starty ser z podgotowanymi startymi pieczarkami. Zawija wszystko w roladę i do pieca na 45 minut, żeby mięso się upiekło. Zawsze to jemy z ziemniakami i buraczkami
szukasz nadal? co prawda nie z soczewicy, ale mam przepis-petardę na pasztet z cukinii . Mój stary wpieprza i w ogóle się nie zczaił, że tam nie ma mięsa, a jest sto pro mięsożercą, najchetniej jadłby mięso z mięsem polane sosem z mięsa
Z soczewicy już robiłam, ale przyjmę każdą propozycję nie mięsną . Lubię mięso, ale w ograniczeniu ;p
Ostatnio jadłam sałatkę sushi dla leniwych czy jakoś tak. Była smaczna i przede wszystkim pięknie się prezentowała. Ale musiałabym poprosić o przepis koleżankę
o ten przepis: http://www.tysiagotuje.pl/2017/09/pasztet-z-cukinii.html prosty i szybki a pasztet wychodzi super! mój z soczewicy był porażką, tak się zraziłam, ze wiecej nie robiłam .
https://www.przepisownia.pl/dania-glowne-z-miesa-przepisy/xxl-cheesburger-a-la-hexe/r3lpgpw1-ec194-862941-cfcd2-ed5mhahr ja robię w termomixie ale to urządzenie nie jest niezbędne do tego przepisu. Zrobiłam bez bekonu, dodalam poszatkowana salate lodowa i pomidora do tego. Tez był pyszny. Ja mięso podsmażam szybciej osobno, kiedys na surowym mi nie wyszlo.
mam taką jedną, która schodzi zawsze i jest mega szybka. Nie nalezy do najzdrowszych, no ale imprezy raczej nie bywają zdrowe . Mam dwie wersje, większa i mniejszą.
Mniejsza:
- 2 zupki chińskie, vifon, kurczak curry (czerwona) + któraś z czarnych (mocniej pikantna, mogą być dwie czerwone, jak ktoś nie lubi)
- gotowa mieszanka warzywna, meksykańska w słoiku lub w puszcze
- majonez
- nieco przypraw, pieprz czy ostra papryka - nie dodaję już soli
zupki zalewam wodą tak, by makaron wchłonął ją całą. Potem mieszam z odsączonymi warzywami i majonezem, dodaję przyprawy.
Większa wersja to 3 zupki i po 1 puszcze groszku, kukurydzy oraz fasoli czerwonej. Reszta jak powyżej.
to polecam na każdej imprezie schodzi jako pierwsza, a do tego robię często śliwki w boczku, też schodzą do ostatniej
U mnie bardzo lubią sałatkę z brokułem, pomidorkami koktajlowymi, jajkiem, prażonym słonecznikiem, feta i sosem czosnkowym ☺️ nic wymyślnego, szybko się robi i jest bardzo smaczne