Książka kucharska

Strona 2 / 6

kngslk
kngslk
9.54k7 lat temu

@owieczka domyślam się że nic złego ale musiałam cie przekonać!

malenka
malenka
337 lat temu

No to ja polecam pierś z kurczaka zapiekaną od pierzynką z pieczarek, majonezu i sera żółtego.

Filety z piersi kurczaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy nieco przyprawami i smarujemy z wierzchu majonezem, tak aby była na nich warstewka (spokojnie, w czasie pieczenia się wytopi ). Na tym układamy obrane i pokrojone pieczarki i kładziemy po plasterku żółtego sera (najlepiej mozzarella, gouda lub morski). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180* na około pół godziny.

Hronoratka
Hronoratka
6317 lat temu

Super wątek.
Ja polecam pierś kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella.
*0,5 pierś z kurczaka
*ciasto francuskie
*8 kostek zamrożonego szpinaku
*1 ser mocarella w gałce
*przyprawy
Pierś z kurczaka przyprawić i położyć na cieście francuskim. Podsmażany szpinak ułożyć na piersi tak samo jak pokrojony czosnek. Następnie pokrojone w plastry ser mozzarella ułoyć na samym wierzchu. Ostatnim krokiem jest zawinięcie piersi ciastem francuskim w taki sposób by przypominało to np. chałkę i następnie należy posmarować białkiem całe ciasto. Piec przez ponad godzinę. Pyszności.

Książka kucharska
rolciaka
Nieznany profil
2.34k7 lat temu
Hronoratka • 7 lat temu
Super wątek. :) Ja polecam pierś kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella. ♥ *0,5 pierś z kurczaka *ciasto francuskie *8 kostek zamrożonego szpinaku *1 ser mocarella w gałce *przyprawy Pierś z kurczaka przyprawić i położyć na cieście francuskim. Podsmażany szpinak ułożyć na piersi tak samo jak pokrojony czosnek. Następnie pokrojone w plastry ser mozzarella ułoyć na samym wierzchu. Ostatnim krokiem jest zawinięcie piersi ciastem francuskim w taki sposób by przypominało to np. chałkę i następnie należy posmarować białkiem całe ciasto. Piec przez ponad godzinę. Pyszności. ♥

genialny pomysł, tylko wyliczę sobie makro i może kiedyś się skuszę!
a co do szpinaku i mozzarelli to znam patent, żeby w piersi wyciąć "kieszonkę" i tak napakować dodatki, między mięskiem będzie jeszcze lepiej smakować :>

Hronoratka
Hronoratka
6317 lat temu
Hronoratka • 7 lat temu
Super wątek. :) Ja polecam pierś kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella. ♥ *0,5 pierś z kurczaka *ciasto francuskie *8 kostek zamrożonego szpinaku *1 ser mocarella w gałce *przyprawy Pierś z kurczaka przyprawić i położyć na cieście francuskim. Podsmażany szpinak ułożyć na piersi tak samo jak pokrojony czosnek. Następnie pokrojone w plastry ser mozzarella ułoyć na samym wierzchu. Ostatnim krokiem jest zawinięcie piersi ciastem francuskim w taki sposób by przypominało to np. chałkę i następnie należy posmarować białkiem całe ciasto. Piec przez ponad godzinę. Pyszności. ♥

Nieznany profil • 7 lat temu
genialny pomysł, tylko wyliczę sobie makro i może kiedyś się skuszę! a co do szpinaku i mozzarelli to znam patent, żeby w piersi wyciąć "kieszonkę" i tak napakować dodatki, między mięskiem będzie jeszcze lepiej smakować :>

Właśnie ostatnio widziałam taki pomysł na FB Muszę koniecznie wypróbować przy następnej okazji!

hangled
hangled
4.28k7 lat temu

Mam wrażenie że to będzie jeden z moich ulubionych tematów

Allexa32
Allexa32
2.13k7 lat temu

Mój nowy ulubiony wątek

TheDream
Nieznany profil
3.7k7 lat temu

A ja napiszę o racuchach z jabłkami, ponieważ ktokolwiek spróbuje to chce przepis i nie mogą się ich najeść

1 jajko, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 szklanki mąki, 1 szklanka mleka, 2 jabłka.

Ciasto mieszamy w misce łyżką, dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłka, mieszamy wszystko razem. Smażyć na oleju, ale nie za duże, bo urosną dwa razy takie Dodam zdjęcie jak tylko będę je robić

Sonrisaa
Sonrisaa
9.92k7 lat temu

Ja podrzucam przepis na pycha pączki.
150 g serka waniliowego
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki mąki
szczypta soli
2 jajka

wszystko mieszamy, ciasto ma być trochę bardziej gęste niż na gofry. Nakładamy je łyżką do garnka z rozgrzanym olejem.
https://www.instagram.com/p/BKTU1gmhxKM/?taken-by=sonrisa.handmade

Sonrisaa
Sonrisaa
9.92k7 lat temu

Zapomniałam o zdjęciu:

Książka kucharska
emyla
emyla
3827 lat temu

up

kngslk
kngslk
9.54k7 lat temu

placuszki z cukini:
Zetrzeć cukinie na tarce na grubych oczkach, posolić i odstawić na trochę. Odsączyć wodę z cukini, dodać 2 jajka, 3 łyżki mąki i co kto lubi - cebulkę, szczypiorek, koperek, ja często dodaję też startą marchewkę + sól i pieprz. Wszystko wymieszać, smażyć na patelni, odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Najlepiej smakują z jogurtem naturalnym, albo sosem czosnkowym

kasiaa2
kasiaa2
37 lat temu

Polecam placek po węgiersku
Ziemniaki trzemy na tarce na drobnych oczkach, solimy i zostawiamy na 15 minut. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody z ziemniaków, dodajemy startą cebulę, wbijamy jajko i przyprawiamy. Smażymy na małym ogniu. Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, przyprawiamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę kroimy w cienkie plasterki lub w małą kostkę, pieczarki kroimy w plasterki. Wrzucamy warzywa na patelnię podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż marchewka będzie miękka. Następnie dorzucamy kurczaka i dusimy, aż będzie ugotowany. Jogurt dodajemy na końcu.

francescaa
Nieznany profil
2.12k7 lat temu

@rolciaka przez Ciebie chyba w końcu kupię blender! a z Twoich przepisów na pewno spróbuję to z bananem, bo wygląda pysznie

rolciaka
Nieznany profil
2.34k7 lat temu

Sałatka

Mieszamy ze sobą:
100g makaronu
50g tuńczyka z puszki
100g kukurydzy
1 duże jajko
I dodajemy do tego sos:
-75ml jogurtu naturalnego
-2 małe ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Polecam dodać do tego drobno pokrojone ogórki kiszone!

Smacznego

Książka kucharska
rolciaka
Nieznany profil
2.34k7 lat temu
Nieznany profil • 7 lat temu
@rolciaka przez Ciebie chyba w końcu kupię blender! a z Twoich przepisów na pewno spróbuję to z bananem, bo wygląda pysznie :)

@francescaa kupuj, ja od kiedy mam używam najrzadziej co dwa dni!

rolciaka
Nieznany profil
2.34k7 lat temu

Banał, ale jakie pyszne!!!!

Blendujemy:
100g mrożonych truskawek
kilka mrożoncyh jeżyn
1 miarka odżywki białkowej waniliowej
20g słonecznika

Posypujemy:
sezam
nasiona chia


uwielbiam!!!

Książka kucharska
rolciaka
Nieznany profil
2.34k7 lat temu

gdzie nowe przepisy?
UP UP

olive56
olive56
2197 lat temu

nie znałam tego wątku! już przeglądam

emyla
emyla
3827 lat temu

up up kochani ; )

1 2 3 4 5 6
albo dołącz do nas i udzielaj się na forum.