Kuchnia indukcyjna - jak używać i czyścić, zeby nie zniszczyć?

Strona 2 / 2

Janettt
Janettt
11.94k2 lata temu
rena442 • 2 lata temu
Ja też myję czym mam pod ręką, nie obchodzę się z nią specjalnie delikatnie :D. Jak masz dobrej jakości garnki to bez problemu możesz ich używać dalej. Ja wcześniej miałam płytę gazową, część garnków zostawiłam na indukcję, jedyne co to porządnie je wyszorowałam. Żałuję zmiany na indukcję, zrobiliśmy bo pasowała do wystroju, ale jednak płyta gazowa wyglądała o niebo lepiej i jakoś tak inaczej mi się gotowało na ogniu :D

sailor • 2 lata temu
Ja jedyne czego żałowałam po przestawieniu się na indukcje to to, że nie mogę cebuli do rosołu opalić. Ale mąż mi przyniósł opalarkę gazową i po problemie :P

rena442 • 2 lata temu
ja opalam nad świeczka albo na suchej patelni:D

Ale na suchej patelni to chyba nie to samo już. 😁

sailor
sailor
10.7k2 lata temu
rena442 • 2 lata temu
Ja też myję czym mam pod ręką, nie obchodzę się z nią specjalnie delikatnie :D. Jak masz dobrej jakości garnki to bez problemu możesz ich używać dalej. Ja wcześniej miałam płytę gazową, część garnków zostawiłam na indukcję, jedyne co to porządnie je wyszorowałam. Żałuję zmiany na indukcję, zrobiliśmy bo pasowała do wystroju, ale jednak płyta gazowa wyglądała o niebo lepiej i jakoś tak inaczej mi się gotowało na ogniu :D

sailor • 2 lata temu
Ja jedyne czego żałowałam po przestawieniu się na indukcje to to, że nie mogę cebuli do rosołu opalić. Ale mąż mi przyniósł opalarkę gazową i po problemie :P

rena442 • 2 lata temu
ja opalam nad świeczka albo na suchej patelni:D

Janettt • 2 lata temu
Ale na suchej patelni to chyba nie to samo już. 😁

Nie, to nie jest to samo. Mi się zawsze cebula przyklejała do patelni, później musiałam ją czyścić a i tak cebula nie była doprze opalona. Nad świeczką też próbowałam - za długo schodziło. Opalarką jest dużo szybciej i wygodniej - nabijam cebulę na nóż i lecę.

Janettt
Janettt
11.94k2 lata temu
rena442 • 2 lata temu
Ja też myję czym mam pod ręką, nie obchodzę się z nią specjalnie delikatnie :D. Jak masz dobrej jakości garnki to bez problemu możesz ich używać dalej. Ja wcześniej miałam płytę gazową, część garnków zostawiłam na indukcję, jedyne co to porządnie je wyszorowałam. Żałuję zmiany na indukcję, zrobiliśmy bo pasowała do wystroju, ale jednak płyta gazowa wyglądała o niebo lepiej i jakoś tak inaczej mi się gotowało na ogniu :D

sailor • 2 lata temu
Ja jedyne czego żałowałam po przestawieniu się na indukcje to to, że nie mogę cebuli do rosołu opalić. Ale mąż mi przyniósł opalarkę gazową i po problemie :P

rena442 • 2 lata temu
ja opalam nad świeczka albo na suchej patelni:D

Janettt • 2 lata temu
Ale na suchej patelni to chyba nie to samo już. 😁

sailor • 2 lata temu
Nie, to nie jest to samo. Mi się zawsze cebula przyklejała do patelni, później musiałam ją czyścić a i tak cebula nie była doprze opalona. Nad świeczką też próbowałam - za długo schodziło. Opalarką jest dużo szybciej i wygodniej - nabijam cebulę na nóż i lecę. :)

Domyślam się. Rodzice kiedyś mieli taki gadżet do rozpalania w piecu, więc to chyba najlepsze rozwiązanie nawet do cebuli.

1 2
albo dołącz do nas i udzielaj się na forum.