Bezmięsny rzeźnik
Dwóch braci rozkręca bezmięsnego mięsnego, pierwszy w Polsce rzeźnik, który oferowałby tylko mięsa i kiełabsy roślinne - brzmi szalenie, ale dla wielu osób nie tylko wegan i wegetarian może, może być to fajna i zdrowa odmiana ( i też nie myślę tylko o katolikach w piątek ;D o każdemu)
żeby im się to udało muszą zebrać jeszcze 250 zamówień 10dni - co wydaje się i dużo, ale z drugiej strony- nie takie akcje crowdfundingowe miały miejsce - możecie finansowo ich wspierać na www.veganbaczer.pl, jak nie finansowo udostępnić na fejsie, zachęcić znajomych mielibyśmy coś czego w tej części europy nie ma zupełnie ;>
Jeden z chłopaków to przyjaciel mojego przyjaciela Moim zdaniem akcja jest świetna. Sama prawie całkowicie wykluczyłam mięso z diety, ale w niektórych sytuacjach jest ciężko. Nie tknę boczku, ale tęsknię za moim ukochanym spaghetti carbonara, podczas grilla też kiepsko, kiedy wszyscy naokoło wsuwają kiełbasę. Dlatego mocno trzymam kciuki za tę inicjatywę!
nie mam nic przeciwko weganizmowi/wegetarianizmowi, ale sama się ku temu nie skłaniam i jeżeli jem coś wege to dlatego, że mi smakuje, a nie dlatego, że jest wege mimo wszystko trzymam kciuki i życzę powodzenia!
up!
ciekawy biznes
z chęcią kiedyś wypróbuj ich wyroby ale oczywiście kurczaczek dla mnie to podstawa żywienia ha ha
moim zdaniem super pomysł
na pewno chłopaki się rozkręcą, bo teraz jest popyt na takie rzeczy!
takie rzeczy na pewno są warte spróbowania, nawet jeżeli nie wykluczymy mięsa z diety - to chyba nawet z samej ciekawości no c'mon vehan boczek? super!
szkoda tylko, że u nasz wszystkie rzeczy eko, ze zdrową żywnością itd są kilka razy droższe niż te "normalne"
też tego nie rozumiem ja bym nie dała rady.. ale podziwiam ludzi, którzy są konsekwentni w swoich przekonaniach
Hihihi ale spokojnie idzie zrobić wegańską carbonarę
(ja wszystkożerca, mój mężczyzna weganin) i wcale nie jest niedostępna tera z się czaję na wege boczek od Vegan Baczera, dlatego tak im kibicuję by wypaliło, ale ogólnie nie ma problemu. Np zrobienie śmietany z płatków owsianych/ ryżowych / czy słonecznika to chwila
z płatków owsianych jakieś 3 minuty i jest śmietana (wcześniej trzeba zalać płatki wrzątkiem i przestudzić, więc zalewamy płatki i idziemy obejrzeć serial )
a potem z górki
tu jest filmik w przyśpieszonym tempie jak ją zrobić: https://www.facebook.com/veganbaczer/videos/998106346971030/
Mi do weganizmu czy wegetarianizmu daleko ale z ekonomicznego punktu widzenia fajny pomysł bo teraz jest popyt na takie produkty