@sufcia72 Zgadzam się, we wszystkim są jakieś chemiczne dodatki, nawet w głupiej sałacie, którą część osób uznaje za super zdrową
Chociaż akurat jeśli chodzi o zupki chińskie itp. produkty to ja np. nie za bardzo mogę to jeść, bo mój organizm się buntuje i żąda czegoś bardziej wartościowego więc nie mam wyjścia
mnie się zdarza może raz w roku, ale zjadam ze smakiem bo w tej sałatce ten makaron naprawdę smakuje,nie wyobrażam sobie jeść tej zupki np. na obiad
No i bardzo dobrze, najważniejsze to nie przesadzać w żadną stronę, a wszystko jest dla ludzi więc raz na jakiś czas wszystkiego można spróbować Ja przyznam, że jem raz na jakieś pół roku moją ulubioną zupkę Ser w ziołach z Knorra i żyję
Kochana ja wychowałam się w czasach kiedy szynkę kupowało się początkiem grudnia i leżała w lodówce do świąt, uwierz że była pyszna i nigdy się nie zepsuła.Mleko otwarte kisło na drugi dzień a dzieciom gotowało się kaszki przez przynajmniej 15 minut,a teraz wrzucisz do wody i gotowe i dlatego piszę że wszędzie sama chemia.Mieszkam na wsi i dużo rzeczy mamy swoich jarzyny, owoce ale czy gleba jest czysta od zanieczyszczeń ? A jak sobie frygnę taką sałatkę to przynajmniej przyjemność,bo smak ma cudny Pozdrawiam serdecznie
@sailor polecam się na przyszłość też bym takiego dania salatką nie nazwała, ale z drugiej strony to ja nie zjadłabym tego miksu nawet jakby nie było tam tego nieszczęsnego makaronu z zupek, bo jest tam też majonez A jako ciekawostkę powiem Ci, że wczoraj przeglądając profil jednej z clouders natknęłam się na SAŁATKĘ Z CHIPSAMI, więc chyba już nic mnie nie zdziwi
Bukiet sałat lodowych z biedronki, do tego grillowany kurczak wkrojony, pomidorek koktajlowy wkrojony(jak to lubi) i sos do tego : keczup tak ze 3/4 lyzki, jogurt naturalny 3/4 opakowania, łyzka majonezu i przyprawa do mięs zmieszac to i dodac do salatki
ja uwielbiam pomidorki koktajlowe, mnóstwo kiełków, świeży szpinak i jakiś lekki sos, np. na bazie soku z cytryny
Przepis nie mój wzięty z strony wiem-co-jem.pl
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, ANANASEM I KUKURYDZĄ (składniki na dwie porcje)
– 160 g piersi z kurczaka (jedna duża połówka)
– woreczek ryżu brązowego lub paraboiled,
– pięć plastrów ananasa,
– pięć łyżek kukurydzy,
– ząbek czosnku,
– trzy łyżki jogurtu naturalnego,
– pieprz i sól do smaku.
Kurczaka pokroić w drobne kawałki, dusić na patelni pod przykryciem bez użycia tłuszczu (ja smażę na wodzie) około 15 min. Do przygotowanej wcześniej salaterki wsypujemy ugotowany ryż, kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę ananasa. Na koniec dodajemy kurczaka i jogurt naturalny. Całość przyprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem i mieszamy
Przepis banalnie prosty, ale bardzo smaczny.