LUNCHBOX - zbiór przepisów

Strona 2 / 2

kngslk
kngslk
9.54k4 lata temu
cami • 4 lata temu
To mój ulubiony przepis na bajgle: https://pysznieczyprzepysznie.pl/bajgle/ ❤️

kngslk • 4 lata temu
@cami dzięki, a próbowałaś je mrozić po upieczeniu? :)

cami • 4 lata temu
Nie, ale mam jeszcze jednego, więc wrzucę dziś do zamrażalnika i sprawdzę :)

dzięki, będę testować ten przepis w tym tygodniu

rena442
rena442
4.15k4 lata temu

@kngslk ja dzisiaj jestem ledwo żywa, więc na szybko wrzucam zdjęcie mojej szamki na jutro będe poza domem od 6 do 21.30. Jutro akurat idę na obiad z przyjacielem, ale umówiliśmy się dosłownie przed chwilą, więc obiad mam już gotowy (zjem go w środę).
Śniadanie:
płatki owsiane 5 łyżek zalane wrzątkiem wieczorem i odstawione do lodówki na noc. Dodałam też wiórki kokosowe bo je uwielbiam. Do tego w pracy dodam dżem lub masło orzechowe i tego banana (dżemy, masło orzechowe i owoce zazwyczaj biorę te, które mamy dostępne w biurze. Tutaj banan wskoczył do zdjęcia )
Obiad:
Ryż ugotowany na sypko (pół woreczka), green curry bez mięsa. Cebulkę podsmażam z zieloną pastą curry, do tego wrzucam fasolkę zieloną, brokuła, cukinię, paprykę - co tam mam zielonego w lodówce; zalewam mleczkiem kokosowym, doprawiam kminem rzymskim i do pudełka . Raczej wszystko leci na oko No i rano będzie herbatka zrobiona do tego termosu

Całość zrobiła się sama w czasie kiedy ja robiłam zadanie z angielskiego - jakieś pół godzinki

Edit. Sorki za ten chlew dookoła .

LUNCHBOX - zbiór przepisów
moniqueee
moniqueee
1.36k4 lata temu
Nieznany profil • 4 lata temu
Moja ulubiona sałatka: - taki makaron drobne ziarenka przypominające ryż lub malutkie kółeczka - kawałek jakiejkolwiek szynki z jakiegokolwiek zwierza (ja tam lubię drobiowe) - zielony ogórek - majonez Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy, czekamy aż wystygnie. Szynkę i ogórka kroimy w bardzo drobną kostkę, dorzucamy do makaronu i mieszamy wszystko dodając odrobinę majonezu. Proporcji i ilości nie podaję, bo zawsze robię wszystko totalnie na oko, poza tym każdy może je dobrać do własnych upodobań. Taką sałatkę najlepiej wstawić na noc do lodówki, aby się przegryzła, ale nie zwlekać z jedzeniem, bo niestety szybko traci świeżość, co jednak nadrabia prostotą i szybkością przygotowania.

martulla • 4 lata temu
Ta sałatka jest tak prosta, a pyszna! Już od dłuższego czasu ją robiłam w domu (tak tak, matka niepracująca) :D ale wszyscy się zawsze nią zajadają.

Muszę spróbować brzmi prosto i smacznie!

OrzechOwa235
OrzechOwa235
4.49k4 lata temu

Ja często do pracy robię sałatkę z fetą. Ogórka i pomidora obieram że skórki i kroje w kostkę, dodaje pokrojoną fetę i mix sałat, troche pieprzu i prażony słonecznik. Jest pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu 🥰

gulonica
gulonica
4.32k4 lata temu

Ja na jutro mam sałatkę z rukolą, serkiem feta, pomidorkami koktajlowymi i jeśli mama nie zapomni to dodam tuńczyka z puszki... trochę słabo, ale tak na prawdę nie miała pomysłu na nic lepszego. dodatkowo zabieram jabłko i marchewkę w talarkach

Rymsia
Rymsia
9244 lata temu

Jakiś czas temu kupiłam książkę "Pora na lunch" i jest w niej całkiem sporo fajnych pomysłów. Postaram się później wrzucić spis treści i kilka sprawdzonych już przepisów

Lacrimosa
Nieznany profil
4.2k4 lata temu

Chyba w sumie już kiedyś pisałam... ostatnio lubię kanał Policzona Szama. Robiłam z poniższego filmiku te wrapy kokosowe i jak dla mnie one rządzą. Bardzo szybko da radę wymieszać sobie serek, w dodatku można go przykryć i schować do lodówki, a potem wystarczy tylko wziąć placek tortilli, posmarować masłem orzechowym, serkiem, zawinąć i gotowe. Nie lubię aż tak dużo sera, więc Mi podana porcja sera starcza na całe opakowanie placków.

Z tego samego filmiku próbowałam też tego burrito, ale nie wiem, jak ono smakuje na zimno, bo to akurat danie na ciepło . Ale pyszne

https://www.youtube.com/watch?v=BAxPXYUI5S8&t=317s

kngslk
kngslk
9.54k4 lata temu

U mnie na jutro wjechała kanapka z pastą jajeczną, papryką i ogórkiem a do tego ryż z białą fasolką w sosie pomidorowym i ewentualnie dodatek buraczków

monpij12
monpij12
3294 lata temu
Rymsia • 4 lata temu
Jakiś czas temu kupiłam książkę "Pora na lunch" i jest w niej całkiem sporo fajnych pomysłów. Postaram się później wrzucić spis treści i kilka sprawdzonych już przepisów :)

Tez znam ta ksiazke. Tzn mam Ją ale wlasnie mi o niej przypomnialas. Jeszcze niczego nie probowalam daj znac co jiz sprawdzilas i polecasz

normalnie
normalnie
3.3k4 lata temu

Kiedyś jak pracowałam w galerii, lubiłam zrobić sobie sałatkę (?): ryż, ugotowane jajka pokrojone w kostkę, ogórek karniszony, kukurydza, tuńczyk z puszki, majonez, sól, pieprz. Później jak pracowałam w biurze to wychodziłam na obiady do knajpy niedaleko, ale w poniedziałek zaczynam nową pracę i znowu trzeba będzie robić sobie jedzonko 🙈

Olaj
Olaj
6.03k4 lata temu
OrzechOwa235 • 4 lata temu
Ja często do pracy robię sałatkę z fetą. Ogórka i pomidora obieram że skórki i kroje w kostkę, dodaje pokrojoną fetę i mix sałat, troche pieprzu i prażony słonecznik. Jest pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu 🥰

Jeśli można wiedzieć to czemu obierasz pomidora ze skórki do sałatki greckiej ? Pytam z ciekawości 🙂

Lacrimosa
Nieznany profil
4.2k4 lata temu
OrzechOwa235 • 4 lata temu
Ja często do pracy robię sałatkę z fetą. Ogórka i pomidora obieram że skórki i kroje w kostkę, dodaje pokrojoną fetę i mix sałat, troche pieprzu i prażony słonecznik. Jest pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu 🥰

Olaj • 4 lata temu
Jeśli można wiedzieć to czemu obierasz pomidora ze skórki do sałatki greckiej ? Pytam z ciekawości 🙂

Ja zawsze obieram pomidora ze skórki, obojętnie do czego i jestem w szoku, jak ktoś skórkę pałaszuje No, może tylko na koktajlowych zostawiam

Mój najnowszy cel to doskonały makaron ze szpinakiem - świetny do pudełka

Olaj
Olaj
6.03k4 lata temu
OrzechOwa235 • 4 lata temu
Ja często do pracy robię sałatkę z fetą. Ogórka i pomidora obieram że skórki i kroje w kostkę, dodaje pokrojoną fetę i mix sałat, troche pieprzu i prażony słonecznik. Jest pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu 🥰

Olaj • 4 lata temu
Jeśli można wiedzieć to czemu obierasz pomidora ze skórki do sałatki greckiej ? Pytam z ciekawości 🙂

Nieznany profil • 4 lata temu
Ja zawsze obieram pomidora ze skórki, obojętnie do czego i jestem w szoku, jak ktoś skórkę pałaszuje xD No, może tylko na koktajlowych zostawiam xD Mój najnowszy cel to doskonały makaron ze szpinakiem - świetny do pudełka :)

U mnie w domu nigdy się nie obierało i ja tez nie obieram . Wiem , ze niektórzy obierają żeby brzuch ich nie bolał. Ale ja jestem za leniwa i wole jeść ze skórka , nie przeszkadza mi to 🙂 Jedynie do zupy krem z pomidorów obieram 🙂

Hronoratka
Hronoratka
6314 lata temu

ja dość często robię do pracy sałatkę z granatem, czerwoną fasolą, szczypiorkiem i majonezem, chlebek ziołowy odrywany, placuszki z cukinii albo kotleciki z kuskus+makaron. Niestety mam tylko zdjęcie kotlecików z kuskus i chlebka

LUNCHBOX - zbiór przepisów LUNCHBOX - zbiór przepisów
1 2
albo dołącz do nas i udzielaj się na forum.