Sernik na zimno, ale nie taki z torebki, tylko na prawdziwym serze i oczywiście http://przepisyjoli.com/2014/02/3-bit-ciasto/ mnie najbardziej interesują ciasta nie wymagające piekarnika, bo mój jest taki o tyłek potłuc..
Murzynka i szarlotki z lodami chyba nie da się zepsuć, przynajmniej mi nigdy się nie zdarzyło a kulinarnym geniuszem nie jestem
Ostatnio robiłam tartę kokosową bez pieczenia. Moim zdaniem też nie da się jej zepsuć oto przepis http://www.mojewypieki.com/post/tarta-bounty
chyba, że za długo będzie w piekarniku i Ci wyschnie Mnie się tak stało i choć w smaku było przepyszne to jednak niedosyt że powinno być mokre w środku
Ok, wrzucam swoje przepisy Mam nadzieję, że wszystko widać, jak nie to proszę pytać Dorzuciłam jeszcze dwa inne ciasta, których już dawno nie robiłam ale które też są bardzo łatwe i smaczne.
UWAGA! W trójkolorowym jeśli weźmiemy kisiel z naturalnymi barwnikami to istnieje ryzyko, że będziemy mieć warstwę szarą zamiast różowej, dlatego należy czytać etykietki
Mielenie to dodatkowa praca, a sernik ten sernik jest ekspresowy. Najlepiej kup sobie kubełek kilogramowy zmielonego, nie ważne jakiej firmy może być nawet biedronkowy
Ja polecam sernik cytrynowopomaranczowy. Nie da się go zepsuć. A w smaku jest sztosem. Wszyscy którzy przychodzą do nas i słyszą o serniku, długo nie wychodzą przepis znalazłam na necie, ale trochę zmodyfikowalam
na razie zaryzykowałam i kupiłam kauflandowy. konsystencja wydaje się ok, ale spróbuję rano jak się schłodzi. zobaczymy co z niego wyszło