można zrobić z połowy porcji są super
30 dkg mąki 5 łyżek wina 1 kostka margaryny
z tego robimy ciasto, wałkujemy i wycinamy foremkami odpowiednie figurki,gorące obtacza się w cukrze pudrze
ja piekę w temp.180 na złoty kolor,ciastka są chyba najlepsze z kruchych i mega proste do wykonania
http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/babeczki-marchewkowe-ze-snieznobiala-polewa/
Polecam te babeczki marchewkowe! Robiłam je już kilka razy i są przepyszne i nieskomplikowane Ale zamiast tej polewy dawałam lukier np. z orzechami lub posypką.
ja bym zrobiła ciastka z ciasta francuskiego posmarowane jajkiem i posypane cukrem, są pyszne i chyba sobie zrobię
ja bym zrobiła ciastka z ciasta francuskiego posmarowane jajkiem i posypane cukrem, są pyszne i chyba sobie zrobię
też dobry pomysł, ja ciasto francuskie zawsze wycinałam w kwadraty, wkładałam do środka owoce/czekoladę i jakoś zawijałam, w zależności jak się udało ale faktycznie, foremkami też się uda!
Ciastka z kleiku ryzowego.
5-6 jajek
Margaryna
Proszek do pieczenia
Kleik ryżowy( może być kaszka ryżowa smakowa)
Wiórki kokosowe / bakalie / orzechy / kawałki czekolady / suszone owoce ( w zależności kto co lubi)
Miód lub pół szklanki cukru
Margaryna plus żółtka i cukier ucieramy na masę
Dodajemy Kleik ryżowy plus resztę składnikow. Oraz proszek do pieczenia Miksujemy. Ubijamy na sztywno pijane i wlewamy wszystko mieszając łyżka.
Wałkujemy i wykrajamy ciastka. Pieczemy w temp 180 stopni na złocisty kolor