Smażę czosnek, dodaje cebuli. Gotuję makaron, zostawiam kilka łyżek z gotowania wody. Wrzucam do czosnku i cebuli pomidory z puszki, dodaje te kilka łyżek wody i wrzucam na to makaron. Doprawiam bazylią, oregano i solą. Jeszcze chwilę razem to gotuję. Po czym zajadam posypując parmezanem 😉
Czasami dodaje do tego wege mielone albo tuńczyka i oliwki ☺️
Ona sprawia, że sos nabiera głębi, ma piękny kolor, jest bardziej kremowy, dodaje takiego słodko - gorzkiego posmaku. Ciężko to opisać ale odkąd spróbowalam z czekoladą już nie robię bez
Ja co prawda robie w wersji beż mięsa, ale kostka gorzkiej czekolady naprawdę podkręca smak, byłam zaskoczona jak bardzo pasuje i od tej pory zawsze dodaje, pycha. Tak jak zwykły sos pomidorowy podlany winem (albo odrobina soku jablkowego) I dorzucony kawałek selera naciowego-te smaki tak bardzo do siebie pasują -Pyszka
Ja rzadko robię spaghetti, ale jak robię to sos na szybko z paczki lub ze słoika z Biedronki, chyba najlepsze 😁😁😁
Kiedy się spieszę to tylko mięso mielone lub kurczak, passata pomidorowa i przyprawy, ale jak mam więcej czasu to lubię kombinować.
Moje ulubione spaghetti to cebula, czosnek, pomidory z puszki, marchewka, cukinia, i przyprawy (wszystko sproszkowane): bazylia, oregano, zioła prowansalskie, chilli, papryka wędzona słodka, sól, pieprz no i mięso mielone
mój ulubiony zestaw to chyba śmietana 30% plus groszek mrożony - ostatnio zupełny hit dla mnie