Zrób Sobie Krem
Krem anty-aging
KREM ANTY-AGING 50 ML Z AKCESORIAMI
Krem o działaniu przeciwzmarszczkowym, rozjaśniającym, lekko złuszczającym. 6% kwasu laktobionowego, aloes, kwas hialuronowy działają silnie nawilżająco, wygładzają skórę, bardzo skutecznie wspomagają mechanizmy obronne skóry. Kwas laktobionowy i witamina B3 są naturalnymi przeciwutleniaczami. Wraz z "Retinolem roślinnym" działają rozjaśniająco i przeciwzmarszczkowo stymulując wytwarzanie kolagenu. Krem przeznaczony przede wszystkim do walki z oznakami starzenia się skóry ale także dla skóry młodej ale nadmiernie przesuszonej, może być stosowany także pod oczy. Nadaje się dla osób o wrażliwej i skłonnej do alergii cerze.
Krem o delikatnym zapachu marcepanu charakterystycznego dla oleju śliwkowego. Dodatkowymi atutem tego kremu są wysokiej jakości emolienty - olej jojoba, olej arganowy i pestek śliwki.
W zestawie surowców znajduję sie składniki wystarczające dla zrobienia 40 g (około 50 ml) kremu:
Faza A
4% - MGS - 1.6g
5% - alkohol cetylowy - 2.0g
15% -olej jojoba rafinowany - 6.0g
3% - olej z pestek śliwki - 1.2 g
Faza B
3.5% - retinol roślinny - 1.4g
6% - kwas laktobionowy - 2.4g
10% wyciąg z aloesu 10 krotnie zatężony - 4g
10% - kwas hialuronowy 1% - 4g
3.5% - niacynamid - witamina B3 - 1.4g
37% - hydrolat różany - 15 ml
Faza C
3% - olej arganowy - 1.2g
opcjonalnie - do 0.4 % - guma ksantanowa - 0.16 g - należy dodawać małymi porcjami porcjami
(UWAGA - w zestawie znajduje się nadmierna ilość gumy ksantanowej - należy dodawać ją małymi porcjami, aż do uzyskania odpowiedniej lepkości i gęstości kremu).
Akcesoria
opakowanie farmaceutyczne 50 ml
Akcesoria dodatkowe
Minimikser
Zlewka szklana 50 ml
Zlewka szklana 100 ml
Bagietka szklana
Sposób wykonania kremu
W zlewce 50 ml umieszczamy wszystkie składniki fazy A - olejowej. W zlewce 100 ml umieszczamy składniki fazy B. Zlewki umieszczamy w gorącej łaźni wodnej, składniki ogrzewamy i mieszamy bagietką tak długo aż faza olejowa stanie się klarowna i rozpuści się wszystko w fazie wodnej. Wyjmujemy wtedy obydwie zlewki z łaźni, fazę olejową wlewamy do fazy wodnej przy intensywnym mieszaniu minimikserem. Gdy otrzymamy równomierną emulsję, ciepłą w dotyku (około 40 stopni C) dodajemy olej arganowy. Nadal intensywnie mieszamy, aż powstanie krem o konsystencji bardzo gęstego mleczka. Przechowywanie kremu w lodówce nadaje mu odpowiedniej konsystencji, ale ciągle jest to krem półpłynny - można go wylać z pojemnika. Jeżeli chcemy uzyskać krem bardziej gęsty polecamy dodać odrobinę gumy ksantanowej (dodanej w zestawie).
Krem należy przechowywać w lodówce, jego trwałość wynosi około 3-4 tygodnie. Niewielka ilośc konserwantów (zawarta w kwasie hialuronowym, aloesie, retinolu roślinnym) i obniżone pH (około 4) pozwala na tak długie przechowywanie kremu w lodówce.
Produkt może być zakonserwowany FEOG - należy dodać do gotowego kremu od 5 do 10 kropel konserwantu. Trwałość zakonserwowanego produktu - przynajmniej 6 miesięcy.
Zobacz cały opis
Krem o działaniu przeciwzmarszczkowym, rozjaśniającym, lekko złuszczającym. 6% kwasu laktobionowego, aloes, kwas hialuronowy działają silnie nawilżająco, wygładzają skórę, bardzo skutecznie wspomagają mechanizmy obronne skóry. Kwas laktobionowy i witamina B3 są naturalnymi przeciwutleniaczami. Wraz z "Retinolem roślinnym" działają rozjaśniająco i przeciwzmarszczkowo stymulując wytwarzanie kolagenu. Krem przeznaczony przede wszystkim do walki z oznakami starzenia się skóry ale także dla skóry młodej ale nadmiernie przesuszonej, może być stosowany także pod oczy. Nadaje się dla osób o wrażliwej i skłonnej do alergii cerze.
Krem o delikatnym zapachu marcepanu charakterystycznego dla oleju śliwkowego. Dodatkowymi atutem tego kremu są wysokiej jakości emolienty - olej jojoba, olej arganowy i pestek śliwki.
W zestawie surowców znajduję sie składniki wystarczające dla zrobienia 40 g (około 50 ml) kremu:
Faza A
4% - MGS - 1.6g
5% - alkohol cetylowy - 2.0g
15% -olej jojoba rafinowany - 6.0g
3% - olej z pestek śliwki - 1.2 g
Faza B
3.5% - retinol roślinny - 1.4g
6% - kwas laktobionowy - 2.4g
10% wyciąg z aloesu 10 krotnie zatężony - 4g
10% - kwas hialuronowy 1% - 4g
3.5% - niacynamid - witamina B3 - 1.4g
37% - hydrolat różany - 15 ml
Faza C
3% - olej arganowy - 1.2g
opcjonalnie - do 0.4 % - guma ksantanowa - 0.16 g - należy dodawać małymi porcjami porcjami
(UWAGA - w zestawie znajduje się nadmierna ilość gumy ksantanowej - należy dodawać ją małymi porcjami, aż do uzyskania odpowiedniej lepkości i gęstości kremu).
Akcesoria
opakowanie farmaceutyczne 50 ml
Akcesoria dodatkowe
Minimikser
Zlewka szklana 50 ml
Zlewka szklana 100 ml
Bagietka szklana
Sposób wykonania kremu
W zlewce 50 ml umieszczamy wszystkie składniki fazy A - olejowej. W zlewce 100 ml umieszczamy składniki fazy B. Zlewki umieszczamy w gorącej łaźni wodnej, składniki ogrzewamy i mieszamy bagietką tak długo aż faza olejowa stanie się klarowna i rozpuści się wszystko w fazie wodnej. Wyjmujemy wtedy obydwie zlewki z łaźni, fazę olejową wlewamy do fazy wodnej przy intensywnym mieszaniu minimikserem. Gdy otrzymamy równomierną emulsję, ciepłą w dotyku (około 40 stopni C) dodajemy olej arganowy. Nadal intensywnie mieszamy, aż powstanie krem o konsystencji bardzo gęstego mleczka. Przechowywanie kremu w lodówce nadaje mu odpowiedniej konsystencji, ale ciągle jest to krem półpłynny - można go wylać z pojemnika. Jeżeli chcemy uzyskać krem bardziej gęsty polecamy dodać odrobinę gumy ksantanowej (dodanej w zestawie).
Krem należy przechowywać w lodówce, jego trwałość wynosi około 3-4 tygodnie. Niewielka ilośc konserwantów (zawarta w kwasie hialuronowym, aloesie, retinolu roślinnym) i obniżone pH (około 4) pozwala na tak długie przechowywanie kremu w lodówce.
Produkt może być zakonserwowany FEOG - należy dodać do gotowego kremu od 5 do 10 kropel konserwantu. Trwałość zakonserwowanego produktu - przynajmniej 6 miesięcy.
Powiedz nam co myślisz!